Регистрация

Корейски таратор с водорасли



Корейски таратор с водорасли
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1860

Студена кисела супа с краставици и уакаме.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 26.06.2017

Свикнали сме да наричаме лятната супа от краставици таратор и да я обявяваме за едно традиционно родно ястие за разхлаждане в жегите. Ето обаче как се прави студена супа с краставици по корейска рецепта. Вместо с кисело мляко, студена вода се смесва със соев сос и оцет. Следва да накиснем водорасли уакаме във вода докато набъбнат. Имайте предвид, че размерът им се увеличава многократно, затова 20 грама от продукта ще е напълно достатъчен.

После режем краставица на лентички и я мариноваме с лют пипер, захар, сусамово олио и бяло сусамено семе. Следва да обединим водния сос с маринованата краставица и водораслите, а ако има време до сервиране, да приберем ястието в хладилник. Ако се замислите всяка съставка от тази рецепта си има еквивалент в българския таратор. Водораслите могат да бъдат обявени за копър, сусама - за орехи. Интересно и различно е. Пък и кога сте яли вегански таратор?

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта