Салата айсберг с чери домати, пилешко и авокадо
Модерна салата с пилешко на грил, зеленчуци и дресинг с горчица.
Необходими продукти:
За дресинга:
- 3 с.л. зехтин
- 1 ч.л. захар
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. горчица (едрозърнеста е най-добре)
- 1/2 ч.л. сол
За салатата:
- 10 чери домата
- 150 г салата айсберг
- 1 авокадо
- лимонов сок
- 1/3 глава червен лук
- 250 г пилешки гърди (2 пържоли от пилешки гърди)
- сол и пипер
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. В малка купичка изсипете съставките за соса и ги разбъркайте. Оставете настрана с лъжичката за повторно разбъркване.
2. Черо доматите разполовете, айсберга нарежете на парчета или накъсайте на не много едро с ръце. Авокадото обелете и нарежете на напречни полумесеци. Покапете с лимонов сок, за да не потъмнява. Червения лук наситнете.
3. Обтрийте пилешките пържоли със сол и пипер и запечете на грил тиган от двете страни за по 3-4 минути, като предварително намазните тигана с олио. След това оставете да починат 5 минути и нарежете на лентички напречно на мускулните влакна. Лентите не бива да са прекалено тънки.
4. Сглобете салатата като в една или две чинии на дъното разположите айсберг, отгоре наредите авокадо и чери домати и поръсите с червен лук. След това подредете пилешките лентички и на финала овкусете с повторно разбъркания дресинг непосредствено преди поднасяне.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ