Супа Цезар с пилешко и спанак
Спаначена супа с пилешко филе, крутони и пармезан.
Бон Апети
Излъчен на 22.02.2018
Супа, подобна на салата Цезар, но лишена от продуктите, които не биха се вързали добре в чорба правят Лора и Стоян. На пръв поглед звучи неприятно да се използва салатена рецепта за супи, но тук крайният резултат е крем супа от спанак и картофи със застройка, която се поднася с печени пилешки гърди, крутони и пармезан. Вкусно, полезно и засищащо ястие.
Първо обтриваме гърдите със зехтин, овкусяваме със сол и пипер и запичаме на наребрен тиган. Заделяме си ги да се охладят. Сгорещяваме зехтин в тенджера, наситняваме чесън и го запържваме в мазнината. Наливаме пилешки бульон, капваме сос Уорчестър, поръсваме със сол и черен пипер, добавяме нарязани на кубчета картофи и готвим докато омекнат. После идва ред на спанака, който се измива и къкри 2-3 минути в супата. Ястието се пюрира.
Правим застройка от яйчен жълтък, лимонов сок, рендосан пармезан и сол. Наливаме в супата, кипваме и махаме от котлона. А докато чорбата се готви, можем да си направим и крутоните - замразени филийки хляб се покапват със зехтин, поръсват се с риган и сол и се запичат на умерена фурна за 7-8 минути.
Супата се сервира като върху нея полягват слайсове пилешко месо и крутони, които е добре да сложите непосредствено преди поднасяне, за да не омекнат. После се поръсва с пармезан и се покапва с течна животинска сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ