Руска салата с цвекло, херинга и майонеза
Мезе с риба, ябълкови хапки и зеленчуци в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 250-300 грама филе от херинга
- 300 грама картофи
- 2 глави лук
- 300 грама моркови
- 300 грама цвекло
- 1-2 (в зависимост от размера) кисело-сладки ябълки
- майонеза
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сварете картофите, морковите и цвеклото в отделни съдове до омекване.
2. Докато зеленчуците се готвят наситнете лука и обелете и рендосайте ябълката. Не смесвайте продуктите.
3. Херингата нарежете на малки кубчета.
4. Пригответе си дълбока чиния за ордьоври.
5. На дъното й рендосайте сварените картофи и ги осолете. След това ги намажете с майонеза.
6. Върху тях поръсете кубчетата филе от херинга.
7. Върху херингата изсипете наситнения лук.
8. Загладете отново с майонеза.
9. Поръсете с ябълковите стърготини, а върху тях - с рендосания морков. Ако смятате, че има нужда, осолете отново.
10. Рендосайте и цвеклото в отделен съд и го смесете с останалата майонеза. Намажете ордьовъра отгоре и отстрани с лилавата смес. Посолете при необходимост и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ