Регистрация

Руска салата с цвекло, херинга и майонеза

Руска салата с цвекло, херинга и майонеза
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 5726

Мезе с риба, ябълкови хапки и зеленчуци в майонезен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250-300 грама филе от херинга
  • 300 грама картофи
  • 2 глави лук
  • 300 грама моркови
  • 300 грама цвекло
  • 1-2 (в зависимост от размера) кисело-сладки ябълки
  • майонеза
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите, морковите и цвеклото в отделни съдове до омекване.

2. Докато зеленчуците се готвят наситнете лука и обелете и рендосайте ябълката. Не смесвайте продуктите.

3. Херингата нарежете на малки кубчета.

4. Пригответе си дълбока чиния за ордьоври.

5. На дъното й рендосайте сварените картофи и ги осолете. След това ги намажете с майонеза.

6. Върху тях поръсете кубчетата филе от херинга.

7. Върху херингата изсипете наситнения лук.

8. Загладете отново с майонеза.

9. Поръсете с ябълковите стърготини, а върху тях - с рендосания морков. Ако смятате, че има нужда, осолете отново.

10. Рендосайте и цвеклото в отделен съд и го смесете с останалата майонеза. Намажете ордьовъра отгоре и отстрани с лилавата смес. Посолете при необходимост и поднесете. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта