Регистрация

Рулца от патладжани с топено сирене

Рулца от патладжани с топено сирене
Лесно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 2492

Пълнени патладжанени хапки с крема сирене, кашкавал и орехи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 патладжана
  • 100 мл растителна мазнина за пържене
  • 200 г крем сирене Филаделфия
  • 150 г кашкавал
  • 50 г орехи

За украсата (по желание):

  • листа прясна салата
  • връзка копър
  • боровинки или горзде
  • доматчета

Начин на приготвяне:

1. Нарежете патладжаните по дължина на ленти, осолете ги и ги оставете за минимум час да си пуснат горчивината. Измийте под течаща вода и подсушете или оставете да се отцедят.

2. Изпържете патладжаните двустранно в сгорещената мазнина, като много внимавате да не се препържат. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцедят.

3. Направете плънката като рендосате кашкавала и го смесите с Филаделфията и натрошените орехови ядки.

4. В средата на всеки патладжан сложете от плънката и завийте на руло. По желание застопорете с клечка за зъби.

5. На дъното на плато за ордьоври постелете измитите зелени листа. Върху тях наредете патладжанените рулца. В средата може да сложите купичка с майонеза за потапяне или доматчета. Отгоре поръсете с наситнен копър и доукрасете с боровинки, зърна грозде или маслини. Импровозорайте с продукти от хладилника.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта