Рулца от патладжани с топено сирене
Пълнени патладжанени хапки с крема сирене, кашкавал и орехи.
Необходими продукти:
- 4 патладжана
- 100 мл растителна мазнина за пържене
- 200 г крем сирене Филаделфия
- 150 г кашкавал
- 50 г орехи
За украсата (по желание):
- листа прясна салата
- връзка копър
- боровинки или горзде
- доматчета
Начин на приготвяне:
1. Нарежете патладжаните по дължина на ленти, осолете ги и ги оставете за минимум час да си пуснат горчивината. Измийте под течаща вода и подсушете или оставете да се отцедят.
2. Изпържете патладжаните двустранно в сгорещената мазнина, като много внимавате да не се препържат. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцедят.
3. Направете плънката като рендосате кашкавала и го смесите с Филаделфията и натрошените орехови ядки.
4. В средата на всеки патладжан сложете от плънката и завийте на руло. По желание застопорете с клечка за зъби.
5. На дъното на плато за ордьоври постелете измитите зелени листа. Върху тях наредете патладжанените рулца. В средата може да сложите купичка с майонеза за потапяне или доматчета. Отгоре поръсете с наситнен копър и доукрасете с боровинки, зърна грозде или маслини. Импровозорайте с продукти от хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ