Руло с шоколад и маслен крем
Шоколадово руло с мляко, масло, какао и пудра захар.
Необходими продукти:
За тестото:
- 5 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 2 с.л. подсладено детско какао на прах
- 2 с.л. масло
- 1 ч.л. ванилова захар
За крема:
- 100 грама млечен шоколад (може да опитате с два вида - бял и кафяв)
- 5 с.л. масло
- 1/2 ч.ч. пудра захар
- 9 с.л. мляко
- 1 с.л. какао на прах
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъците на пяна с щипка сол.
2. Разбийте жълтъците със захарта.
3. Смесете белтъците и жълтъците заедно и добавете разтопеното масло, брашното, какаото и ваниловата захар.
4. Изсипете тестото върху пергаментова хартия за печене на тънък блат с дебелина около 1,5-2 см. и печете заедно с хартията на 200 градуса за 15-20 минути.
5. След като извадите от фурната с помощта на пергамента завийте тестото на руло.
6. Захванете се с приготвянето на крема като разтопите шоколада на водна баня. Ако ще използвате два вда шоколад, разтопете ги в отделни съдове.
7. Притоплете млякото без да го кипвате и разтворете в него захарта и маслото. Разделете млечната смес в двата вида шоколад и изсипете какаото при тъмния.
8. Разгърнете рулото, намажете го с крем и го навийте обратно. Можете да го разрежете на няколко рулца, ако е прекалено дълго или дебело.
9. Останалия крем посипете отгоре и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ