Белтъчено руло със сметана и ягоди
Плодово руло с белтъчен блат и плънка от маскарпоне и сметана.
Бон Апети
Излъчен на 17.04.2017
С останали белтъци от приготвянето на други ястия можем да си направим блат, който да послужи за основа на ежедневни или елегантни сладкиши без брашно. В тази рецепта Лора и Стоян правят лесно руло, като за негова вита основа разбиват белтъци със захар, оцет и царевично нишесте. Пухкавата текстура се намазва на дъното на тава и се запича.
А докато блатът се готви, правим крем като смесваме разбита с ванилия сладкарска сметана със сирене маскарпоне. Следва да намажем с част от крема и да скрием в него плодове. Водещите решават да подходят ексцентрично като се спират на малини, боровинки, ягоди и маракуя, но можете да използвате каквито плодове харесвате или да се съобразите със сезонните дарове на природата на пазара.
Завитото руло се украсява с още плодове и листенца мента и се поднася като десерт, следобедна закуска или компания ктм чаша кафе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ