Руло от картофи с кайма и кашкавал
Картофено руло с плънка от кайма с подправки и жълто сирене.
Необходими продукти:
- 600 г картофи
- 3 с.л. олио или зехтин за готвене
- 180 г кашкавал
- 600 г кайма + 100 мл вода
- сол и пипер на вкус
- 1 с.л. доматен концентрат + щипка захар
- 1/2 ч.л. розмарин, ако харесвате (може да изберете друга подправка, която ви допада за месо с картофи - кимион, риган, мащерка, куркума и др.)
- 2-3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Застелете голямата тава за фурна с хартия за печене. Обелете картофите, нарежете ги на много тънки колелца и подредете със застъпване в тавата. Трябва да се получи плътен блат. Отгоре посолете и овкусете с черен пипер. Покапете със зехтина и приберете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути - следете да не покафенеят.
2. През това време рендосайте кашкавала и пригответе каймата.
3. Каймата сложете в сух сгорещен тиган, залейте с водата и разрохкайте на трохи. Оставете да се готви докато водата изври като бъркате, за да не се слепят трохите.
4. Добавете сол и пипер на вкус, намачкания чесън, доматения концентрат с щипка захар и подправка по избор. Разбъркайте хубаво и махнете от огъня.
5. Поръсете картофите с половината от кашкавала, разпределете отгоре месните трохи и приберете във фурната за още 10 минути.
6. Поръсете с останалия кашкавал и след това с помощта на хартията за печене внимателно и нежно навийте на руло от единия до другия край яйстието. Оставете да се охлади малко, а след това нарежете на парчета и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ