Регистрация

Руло от картофи с кайма и кашкавал

Руло от картофи с кайма и кашкавал
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1334

Картофено руло с плънка от кайма с подправки и жълто сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г картофи
  • 3 с.л. олио или зехтин за готвене
  • 180 г кашкавал
  • 600 г кайма + 100 мл вода
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. доматен концентрат + щипка захар
  • 1/2 ч.л. розмарин, ако харесвате (може да изберете друга подправка, която ви допада за месо с картофи - кимион, риган, мащерка, куркума и др.)
  • 2-3 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

1. Застелете голямата тава за фурна с хартия за печене. Обелете картофите, нарежете ги на много тънки колелца и подредете със застъпване в тавата. Трябва да се получи плътен блат. Отгоре посолете и овкусете с черен пипер. Покапете със зехтина и приберете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути - следете да не покафенеят.

2. През това време рендосайте кашкавала и пригответе каймата.

3. Каймата сложете в сух сгорещен тиган, залейте с водата и разрохкайте на трохи. Оставете да се готви докато водата изври като бъркате, за да не се слепят трохите.

4. Добавете сол и пипер на вкус, намачкания чесън, доматения концентрат с щипка захар и подправка по избор. Разбъркайте хубаво и махнете от огъня.

5. Поръсете картофите с половината от кашкавала, разпределете отгоре месните трохи и приберете във фурната за още 10 минути.

6. Поръсете с останалия кашкавал и след това с помощта на хартията за печене внимателно и нежно навийте на руло от единия до другия край яйстието. Оставете да се охлади малко, а след това нарежете на парчета и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Ето Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта