Регистрация

Солено руло от кайма с плънка от кашкавал

Солено руло от кайма с плънка от кашкавал
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 675

Руло тип Стефани с плънка само от кашкавал и чеснова коричка с кетчуп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 20 г масло
  • листата на връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 2 яйца
  • 500 г телешка кайма
  • сол, червен и черен пипер на вкус
  • 50 г пармезан
  • 100 мл вода
  • 200 г кашкавал

За глазурата:

  • 60 мл кетчуп
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 2 с.л. оцет

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци, разтопете маслото в тиган и изсипете лука да се запържи на умерен огън за 5-6 минути до позлатяване.

2. През това време прехвърлете каймата в купа, поръсете със сол и пипер, чукнете яйцата отгоре и рендосайте пармезана. Не забравяйте да разбърквате и лука понякога.

3. Добавете сготвения лук, наситнете листата на магданоза и ги изсипете при останалите продукти. Разбъркайте много добре. Залейте с водата и замесете хубаво. Оставете настрана за няколко минути.

4. Прострете си лист хартия за печене с по-голям размер на плота. Ренодсайте кашкавала на едро ренде.

5. Изсипете каймата върху листа и оформете на правоъгълник с дебелина около 2 см. така, че да останат бордове от хартията.

6. Разпределете рендосания кашкавал върху каймата и след това с помощта на хартията навийте на руло. Внимателно го прехвърлете в тавичка или терин.

7. Разбъркайте кетчупа с чесъна на прах и оцета и залейте рулото. Ако трябва използвайте четка, за да покриете цялата повърхност.

8. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 55 минути. След изваждане изчакайте да почине 5 минути и прехвърлете в чиния или поднос. Разрежете и се насладете на вкусна красота.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта