Роловани свински гърди с подправки
Руло от свинско с билки и подправки.
Необходими продукти:
- 1 кг свински гърди (цяло парче месо)
- 1 глава чесън (не бъркайте със скилидка)
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. зехтин или олио
- връзка свежа мащерка
- няколко стръка пресен босилек
- китка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо разрежете няколко пъти през дебелината, но не докрай, за да се получи голямо тънко парче. Върху него направете плитки разрези първо косо на едната страна, после и на другата. Така мръвката се разтваря като решетка. Оформете решетки от двете страни на месото.
2. Обтрийте двустранно свинското със сол и пипер и намачкания на паста чесън, а после покапете с мазнина. Трийте хубаво, за да влезе и в нарезите.
3. Листата от мащерката, босилека и магданоза наситнете заедно. След това разпределете от едната страна на месото и завийте руло. Фиксирайте с конец, за да не се разгръща.
4. Запечатайте рулото от всички страни на сух сгорещен тиган за по 30 секунди на въртене.
5. Прехвърлете в тавичка, завийте с алуминиево фолио и печете един час на 180 градуса.
6. Намалете температурата на 170, развийте фолиото и допечете за още 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ