Родопски надупени картофи със сирене, масло и кашкавал
Печени картофи по родопски с масло, сирене, кашкавал и подправки.
Надупени картофи в тава - идеалната картофена гарнитура или основно без месо, в което картофи и сирена си партнират в много лесна и бърза рецепта. А крайият резултат винаги е вкусен - доказва го Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, където показва традиционната родопска рецепта за печени картофи.
Сравнително еднакви по размер картофи се обелват и се разполовяват през дължината. Редят се в тава с дупето нагоре, откъдето идва и името на рецептата. Налива се малко вода, картофите се поръсват със сол, пипер и кимион и върху тях се разпределя масло. Пекат се в добре загрята фурна на 200 градуса за 30-тина минути. След това се вадят, поръсват се с рендосано сирене и рендосан кашкавал и се връщат обратно в печката, за да хванат коричка за 5-8 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ