Печени картофени спирали с пармезанова коричка
Модерни печени картофи за мезе към бира или вкусотия за деца.
Необходими продукти:
- 2-4 картофа - големи и с продълговата форма
- 50 г масло
- 40 г настърган пармезан (фино настърган)
- чесън на прах (по желание)
- лют пипер на прах (по желание)
- розмарин на прах (по желание)
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре картофите. При възможност почистете добре кората и гответе с нея. Ако не - може и да се обели.
2. Смесете пармезана със сухи подправки по избор. Маслото разтопете.
3. Забодете всеки картоф на шиш. След това с нож режете картофа до шиша като въртите под наклон, за да се получи спирала. Клечката ще пази да прережете картофите. Много хитра идея. Когато сте готови леко разлистете спиралата.
4. Намажете картофите с разтопено масло като хубаво вкарате и навътре в разрезите. Поръсете със сместа от пармезан и подправки.
5. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 25-30 минути или докато прецените, че мезенцето е готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ