Рибена супа с миди
Морска супа с миди, риба, картофи и сметанов бульон.
Необходими продукти:
- 400 г обезкостено филе от хек (или друго рибно филе без кости по ваш вкус)
- 200 г картофи
- 1 глава лук
- 150 мл заквасена сметана
- 100-150 г миди без черупка
- сол на вкус
- черен пипер и бахар на зърна
- 2 дафинови листа
- зелени подправки за поръсване (магданоз, кориандър)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибното филе на големи парчета и го кипнете в 1,3 л вода, като отпените с лъжица или цедка бульона неколкократно. Когато спре образуването на пяна, добавете лука - обелен и разрязан на 6, дафиновия лист, черния пипер и бахара. Нека се готви 20 минути.
2. Прецедете бульона и в течността сложете картофите, нарязани на малки кубчета, да се сварят до готовност.
3. През това време накъсайте парчетата риба на ситни месца.
4. Към картофите добавете миидите и оставете да ври още 10 минути или докато мидите се разварят.
5. Върнете и накъсаното рибно филе. Разбъркайте и махнете от огъня.
6. Добавете в топлата супа сметаната и разбъркайте добре. Овкусете със сол.
7. Поръсете с наситнени пресни зеленини и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ