Финландска рибена супа със сметана
Супа със сьомга, картофи, моркови, лук и сметана.
Необходими продукти:
- 250 грама филе от сьомга
- 3 картофа
- 1 морков
- 1 глава лук
- 250 мл сметана за готвене
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво зеленчуците и ги сложете да се варят в 2 литра подсолена вода като ги нарежете съответно: морковите на кръгчета, лука на полумесеци, а картофите на кубчета.
2. Щом лука и морковите се разварят, добавете сьомгата, нарязана на хапки с големината на картофите. Оставете да се вари докато и картофите са готови.
3. Спрете огъня. Добавете сметаната, разбъркайте, опитайте на вкус и сипете необходимите според вас подправки.
4. Можете да сервирате поръсена с наситнен копър, резен лимон и любимия хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ