Регистрация

Риба с чушки и кокос по индийски

Риба с чушки и кокос по индийски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2508

Пържена риба треска в масло с къри сос. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-800 грама филе от треска, налим (милхалца)
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ябълки
  • 2 с.л. разтопено масло
  • 2 ч.л. настърган джинджифил
  • 2 с.л. кокосови стърготини
  • 1 с.л. къри
  • 1 ч.ч. вода
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Измийте чушките, почистете ги от семената и ги нарежете на големи кубчета.

2. Почистете и нарежете лука на ситно. Следва чесънът - намачкан, ябълките - на кубчета.

3. Ако рибата е цяла, филетирайте я с остър нож, като режете от опашката към главата. Премахнете коремните и гръбните перки, както и костта. След това нарежете филето на няколко големи парчета.

4. Запържете рибните парченца в разтопеното масло, след което ги отделете настрана.

5. Следва лука - изсипете го в тигана и пържете 2-3 минути докато стане прозрачен. Добавете ябълките, чесъна и джинджифила и гответе още 2-3 минути.

6. В запръжката добавете кокосовите стърготини, кърито и чаша вода и захлупете под капак за 10-тина мин. докато сосът се сгъсти. След това върнете и рибните филета да се задушават със соса още 10 минути.

7. Преди да сервирате подправете със сол и черен пипер на вкус. 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта