Риба с картофи и кашкавал
Рибно филе на фурна с майонеза и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 кг рибно филе от вид по желание (сьомга, риба тон, тилапия и др.)
- 7 картофа
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 150 мл майонеза
- 2 с.л. горчица
- растителна мазнина
- сол на вкус
- 200 грама кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Намазнете тава за печене с растителна мазнина.
2. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на шайби. Подредете на дъното на тавата на няколко пласта, ако е необходимо. Намазнете между тях.
3. Рендосайте морковите и наситнете лука. Смесете ги и поръсете картофите с тях.
4. Нарежете рибата на хапки и я подредете върху морковите с лук.
5. Смесете майонезата с горчицата и излейте върху рибата.
6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
7. Рендосайте кашкавала, поръсете с него рибата и печете още 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ