Регистрация

Запечена риба тон с картофи

Запечена риба тон с картофи
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 3435

Риба тон с аншоа и лимони.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче риба тон
  • 2 картофа
  • 1/2 ч.ч. маслини, нарязани на кубчета
  • 1/2 ч.ч. препечени кедрови ядки
  • 1/4 ч.ч. ситно нарязана аншоа
  • 1/2 ч.ч. нарязан магданоз
  • сокът на 1 лимон
  • 3 с.л. зехтин
  • 1/4 ч.ч. олио от гроздови семена

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото от гроздови семена на силен огън в средно голям тиган.

2. Запечете рибата за не повече от 20 сек. от всяка страна. Оставете да се охлади.

3. Обелете и нарежете наситно картофите и ги сложете в средна тенджерка. Покрийте със студена вода и увеличете котлона до силен. Когато водата заври, намалете огъня на среден и гответе 2 мин.

4. Отцедете и охладете в хладилника. Разбъркайте маслините, аншоата, кедровите ядки, магданоза, лимона и зехтина с картофите и поднесете с тънък резен риба.

5. Можете да сложите рибата от вътрешната страна на кръгла формичка и да я напълните със салатата.

6. Украсете с градинска салата. Върви също със зелена салата с дресинг от лимон и зехтин или зелен боб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта