Регистрация

Рецепта за кейк с ряпа

Рецепта за кейк с ряпа
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2827

Кейк с ряпа и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

 

Необходими продукти:

  • 200 г оризово брашно
  • 4 сухи гъби шийтаке
  • 25 грама китайски сушени скариди
  • 500 грама китайска бяла ряпа
  • 2 с.л. настърган морков
  • 1/2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. китайско оризово вино за готвене
  • 1 ч.л. тъмен соев сос
  • щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Смесете 200 г оризово брашно и 1 чаша вода. Разбъркайте добре, докато сместа стане гладка и оставете настрани.

2. В малка купа, накиснете гъбите шийтаке за 30 минути в топла вода, за да омекнат. В друга малка купа, направете същото със сушените скариди.

3. Отстранете шийтаките от водата и отцедете излишната течност. Нарежете на ситно и оставете настрани. Извадете скаридите, нарежете на ситно и оставете настрани.

4. Обелете ряпата и настържете на едро. Оставете настрани.

5. Загрейте зехтин в тиган уок и сложете вътре скаридите и гъбите. Пържете докато станат прозрачни, около 3 минути.

6. В друг тиган, сложете да заври половин чаша вода, сложете ряпата и гответе на пара 10-15 миниути, докато се свари добре.

7. Изсипете горещата ряпа в купата с микса от брашно и вода и разбъркайте старателно. Добавете скаридите, гъбите, моркова и солта. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Изсипете всичко в съд за готвене на пара и загладете повърхността.

8. Гответе на пара 1 час, или докато кейкът е готов и е твърд на пипане.

9. Отстранете от парата и охладете кейка от ряпа.

10. Сервирайте кейка от ряпа като студено предястие, нарязан или изпържен в тиган на парчета от по 1 см.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта