Рецепта за кейк с ряпа
Кейк с ряпа и скариди.
Необходими продукти:
- 200 г оризово брашно
- 4 сухи гъби шийтаке
- 25 грама китайски сушени скариди
- 500 грама китайска бяла ряпа
- 2 с.л. настърган морков
- 1/2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. китайско оризово вино за готвене
- 1 ч.л. тъмен соев сос
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Смесете 200 г оризово брашно и 1 чаша вода. Разбъркайте добре, докато сместа стане гладка и оставете настрани.
2. В малка купа, накиснете гъбите шийтаке за 30 минути в топла вода, за да омекнат. В друга малка купа, направете същото със сушените скариди.
3. Отстранете шийтаките от водата и отцедете излишната течност. Нарежете на ситно и оставете настрани. Извадете скаридите, нарежете на ситно и оставете настрани.
4. Обелете ряпата и настържете на едро. Оставете настрани.
5. Загрейте зехтин в тиган уок и сложете вътре скаридите и гъбите. Пържете докато станат прозрачни, около 3 минути.
6. В друг тиган, сложете да заври половин чаша вода, сложете ряпата и гответе на пара 10-15 миниути, докато се свари добре.
7. Изсипете горещата ряпа в купата с микса от брашно и вода и разбъркайте старателно. Добавете скаридите, гъбите, моркова и солта. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Изсипете всичко в съд за готвене на пара и загладете повърхността.
8. Гответе на пара 1 час, или докато кейкът е готов и е твърд на пипане.
9. Отстранете от парата и охладете кейка от ряпа.
10. Сервирайте кейка от ряпа като студено предястие, нарязан или изпържен в тиган на парчета от по 1 см.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ