Сьомга и скариди на грил със зеленчуци
Необходими продукти:
- 400 г сьомга
- 200 г скариди, обелени
- тиквичка
- 2 червени чушки
- 1 глава червен лук
За соса:
- 250 мл кисело мляко
- 1 лимон
- магданоз
- подправки за морски дарове по избор
Начин на приготвяне:
1. Пригответе предварително соса, като нарежете ситно магданоза и го сложите в киселото мляко, добавите пресен лимонов сок, сол и пипер на вкус.
2. Изпечете зеленчуците на грил до получаването на следи от скарата - около 10 мин. според грила.
3. Овкусете сьомгата и скаридите с пипер и сол, може също малко червен пипер. Поръсете със зехтин, за да не залепне на скарата и я сложете да се изпече до желаната готовност.
4. Поднесете със сос.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ