Разхлаждащ десерт с пъпеш и малини
Гранита от мента и лайм за поръсване върху пресни плодове.
Бон Апети
Излъчен на 27.06.2018
Пресни плодове, гарнирани със замръзнал ментов сок с лайм правят Лора и Стоян, за да предложат глезорански десерт без захар за горещите летни дни. Плодовете, които се съчетават в основата на десерта са пъпеш с малини, но нищо не пречи да изберете други плодове, които бичате или имате в хладилника.
Приготвянето на десерта започва с бавната част - направата на ментова гранита. За целта в блендер се смесват листа мента със сока и кората на 1 лайм. Добавя се мед и вода и се пюрира. Отпенва се и се пресипва в подходящ съд. След това влиза във фризера и през 15-20 миути се разбърква докато се получи зеленикав сняг.
В десертни чаши се разполагат плодовете, нарязани на хапки. Ако работите с малини и други дребни горски плодове - оставете ги цели. Отгоре се разпределя ментовия сняг и се поднася с украса по избор - бита сметана, резени лайм, чадърче.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ