Пържоли от бекон със суха марината
Печено свинско в пергамент с коричка от подправки.
Необходими продукти:
- 1 с.л. чесън на прах или на гранули
- 2 с.л. сладък червен пипер
- 1/2 с.л. млян черен пипер
- лют пипер на прах - количество по избор
- 1,5 кг шарено свинско - суров бекон за готвене е най-добрият вариант
- сол - щедро - около 1,5 с.л.
- 4-5 дафинови листа
- зърна пипер меланж (ако имате)
Начин на приготвяне:
1. Свинското нарежете на 5 парчета, сравнително еднакви по грамаж, за да имате индивидуални порции. Ако сте лакома компания, можете да разделите месото на 4 по-големи части по около 350 г всяка.
2. Обтрийте всяка мръвка със сол хубаво.
3. Смесете в купичка чесъна, черния, червения и лютия пипер и намажете месото с тази суха марината. Оставете на стайна температура за 50 минути да се отпусне и овкуси.
4. Всяко парче месо поставете в средата на индивидуален лист хартиено фолио за печене. Върху месото сложете по 1 дафинов лист и няколо зърна пипер меланж. След това завийте на вързопчета. Можете да използвате телбот, за да закрепите фолиото.
5. Подредете вързопите месо в тава без да се застъпват. Пъхнете в предварително загрята на на 180 градуса фурна за 50 минути.
6. Извадете вързопите, изчакайте 5 минути и разтворете вързопите. Прехвърлете всяка мръвка в индивидуална чиния и по желание залейте със соса, останал в хартията за печене. Поднесете топло с гарнтира по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ