Регистрация

Мариновано свинско на грил тиган

Мариновано свинско на грил тиган
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3330

Свински пържоли в лук, вино и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,2 кг свински вратни пържоли
  • черен пипер
  • кимион
  • лют сос или лют пипер по желание
  • 1/2 връзка пресен магданоз
  • 1 голяма глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 80 мл соев сос (светъл)
  • 200-250 мл червено вино
  • няколко с.л. вода и 80 г масло за соса

Начин на приготвяне:

1. Лука и магданоза наситнете и изсипете в купа. Чесъна намачкайте на паста с малко сол и прибавете в съда. Залейте с виното и соевия сос и добавете черен пипер, кимион и лют сос или лют пипер по желание.

2. Пържолите счукайте много деликатно, само ако са прекалено жилави и дебели. Ако ли не, оставете си ги цели, като можете да прободете на места с ножа.

3. Накиснете пържолите в маринатата за 4-12 часа. Дръжте в хладилник докато се мариноват.

4. На плоча или тиган с незалепващо покритие печете месото без да намазнявате и след като сте загрели силно. Не се оптвайте да отлепяте мръвките преди да са готови.

5. След изпичането им, сипете малко вода в тигана и с дървена лъжица изстържете полепналите месца. Към получената течност добавете 4 с.л. от марината и кипнете. Махнете от котлона и добавете студеното масло. Сега имате идеален сос за заливка на пържолите.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта