Мариновано свинско на грил тиган
Свински пържоли в лук, вино и соев сос.
Необходими продукти:
- 1,2 кг свински вратни пържоли
- черен пипер
- кимион
- лют сос или лют пипер по желание
- 1/2 връзка пресен магданоз
- 1 голяма глава лук
- 4 скилидки чесън
- 80 мл соев сос (светъл)
- 200-250 мл червено вино
- няколко с.л. вода и 80 г масло за соса
Начин на приготвяне:
1. Лука и магданоза наситнете и изсипете в купа. Чесъна намачкайте на паста с малко сол и прибавете в съда. Залейте с виното и соевия сос и добавете черен пипер, кимион и лют сос или лют пипер по желание.
2. Пържолите счукайте много деликатно, само ако са прекалено жилави и дебели. Ако ли не, оставете си ги цели, като можете да прободете на места с ножа.
3. Накиснете пържолите в маринатата за 4-12 часа. Дръжте в хладилник докато се мариноват.
4. На плоча или тиган с незалепващо покритие печете месото без да намазнявате и след като сте загрели силно. Не се оптвайте да отлепяте мръвките преди да са готови.
5. След изпичането им, сипете малко вода в тигана и с дървена лъжица изстържете полепналите месца. Към получената течност добавете 4 с.л. от марината и кипнете. Махнете от котлона и добавете студеното масло. Сега имате идеален сос за заливка на пържолите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ