Регистрация

Мариновани свински ребра във фолио

Мариновани свински ребра във фолио
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3516

Медени ребърца с чесън и карамелена глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свински ребра
  • 1 голяма или 2 малки глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. мед
  • 6 с.л. соев сос
  • 1 ч.л. кимон
  • лют сос по желание

Начин на приготвяне:

1. Наситнете половината глава лук или 1 малка глава лук и две скилидки чесън и ги смесете с 4 с.л. соев сос и кимиона.

2. Намажете месото с получения сос и приберете в найлонов плик в хладилника между 1 и 12 часа.

3. Подгрейте меда до разтапяне и смесете с пюрираните или силно наситнени лук и чесън и останалите 2 с.л. соев сос. Можете да добавите лют сос или лют пипер по желание.

4. Ребрата намажете с глазурата, поставете в един или няколко листа алуминиево фолио и завийте хубаво. Оставете си малко от глазурата за финал.

5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, след това намалете огъня на 160 и оставете да се допекат още 30-40 минути.

6. Разгърнете фолиото, като внимавате да не се разтекат отделените сосове. Намажете отгоре със заделения сос и допечете на 180 градуса за още 10 минути.

7. Сервирайте като разделите ребрата на парчета от по 2-3 ребърца и поднесете с гарнитура от зеленучци и картофи или ориз.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта