Мариновани свински ребра във фолио
Медени ребърца с чесън и карамелена глазура.
Необходими продукти:
- 1,5 кг свински ребра
- 1 голяма или 2 малки глави лук
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. мед
- 6 с.л. соев сос
- 1 ч.л. кимон
- лют сос по желание
Начин на приготвяне:
1. Наситнете половината глава лук или 1 малка глава лук и две скилидки чесън и ги смесете с 4 с.л. соев сос и кимиона.
2. Намажете месото с получения сос и приберете в найлонов плик в хладилника между 1 и 12 часа.
3. Подгрейте меда до разтапяне и смесете с пюрираните или силно наситнени лук и чесън и останалите 2 с.л. соев сос. Можете да добавите лют сос или лют пипер по желание.
4. Ребрата намажете с глазурата, поставете в един или няколко листа алуминиево фолио и завийте хубаво. Оставете си малко от глазурата за финал.
5. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, след това намалете огъня на 160 и оставете да се допекат още 30-40 минути.
6. Разгърнете фолиото, като внимавате да не се разтекат отделените сосове. Намажете отгоре със заделения сос и допечете на 180 градуса за още 10 минути.
7. Сервирайте като разделите ребрата на парчета от по 2-3 ребърца и поднесете с гарнитура от зеленучци и картофи или ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ