Пържен царевичен хляб с мляко
Питка от царевично брашно с мляко и олио на тиган.
Необходими продукти:
- 150 г царевично брашно
- 1/3 ч.л. бакпулвер
- 4 с.л. олио
- щипка сол
- 1/2 ч.л. захар
- 100 мл течна готварска сметана
- 80 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
* За тази рецепта ви трябва тиган, който задължително да е с огнеупорна дръжка. Диаметърът му трябва да е между 24 и 26 см., за да има хлабът височина. Останалото е твърде лесно.
1. Изсипете 2 с.л. олио в тигана, подгрейте до зацвърчаване на котлона и прехвърлете в загрята на 200 градуса фурна. Оставете там докато сте готови с другата стъпка.
2. В купа изсипете царевичното брашно (заложете на по-фино смляно) и добавете солта, захарта и бакпулвера. Разбъркайте с телена бъркалка.
3. Налейте млякото, сметаната и останалите 2 с.л. олио и бъркайте до хомогенност.
4. Извадете силно нажежения тиган от фурната, намалете я на 180 градуса и изсипете сместа в него. Оставете 3-4 минути на умерено загрят котлон и после приберете във фурната. Гответе около 20 минути - докато прецените, че е готово.
5. Извадете. Сставете 5 мин. да се охлади и след това обърнете в чиния. Хапвайте като алтернатива на белия хляб.
Източник: YouTube/Foods101withDeronda
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ