Регистрация

Пуешко руло със спанак и кашкавал

Пуешко руло със спанак и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1701

Пуешки роладини със спаначена плънка и коричка от бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • олио
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • сол и пипер
  • 125 г спанак
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 30 г твърдо жълто сирене (пармезан, кашкавал или гауда)
  • 1 кг цяло парче пуешко (може и по-малко, ако не намерите толкова голямо)
  • 10-тина слайса бекон - тънки и правилни парчета
  • 10-тина стръка магданоз
  • няколко резена лимон (шайби)
  • листа салвия, ако имате
  • зехтин
  • 250 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и намачкайте чесъна.

2. Сгорещете 2-3 с.л. олио в тиган и гответе лука и чесъна няколко минути.

3. Добавете измитите листа спанак, покапете с лимоновия сок, овкусете със сол и пипер и гответе още 4 минути при периодично разбъркване. Махнете от котлона.

4. Пуешкото месо разрежете на пеперуда - трябва да остане цяло парче. След това начукайте, за да изтъните. Поръсете със сол и пипер.

5. Разстелете месото на удобен плот, изсипете плънката в едната част по ширина в него, поръсете рендосаното жълто сирене и навийте на руло. Ако е необхдимо, стегнете с конец.

6. Редете лентите бекон плътно по повърхността на рулото, за да се увие в тях.

7. Вземете тава, на дъното ѝ сложете цели стръкове магданоз, върху тях наредете шайби лимон (4-6 броя) и отгоре положете полученото руло.

8. Сложете листа салвия върху месото, покапете със зехтин и внимателно налейте бялото вино в съда.

9. Увийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 30 минути. След това разгърнете, полейте рулото с отделилия се сос и допечете за 20-тина минути.

10. Сервирайте със зеленчуци за гарнитура.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта