Регистрация

Пържен ориз с риба, пресен лук и кетчуп

Пържен ориз с риба, пресен лук и кетчуп
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1169

Ориз по китайски с доматен сос и риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г ориз
  • 450 мл вода
  • 2 парчета пушена или маринована риба (може да използвате и сурова от вид по желание)
  • 50 г масло
  • 4-5 стръка пресен лук
  • 50 мл кетчуп
  • 6 с.л. соев сос

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза във водата и оставете да се охлади и да попие колкото му е необходимо от течността. Добре е да изпие цялата си вода, за да сте сигурни, че е разварен.

2. Рибата нарежете на хапчици, а лука - косо.

3. Сгорещете маслото и запържете в него рибата и лука докато лукът омекне. След това добавете ориза и 1 с.л. соев сос. Пържете още няколко минути на силен котлон и при непрестанно бъркане.

4. Когато излишната течност напусне зърната, намалете огъня на слаб към умерен и направете кладенче в центъра на тигана. Излейте в него кетчупа и отгоре залейте със соев сос. Дръжте няколко минути докато усетите карамелен аромат. След това започнете да приобщавате ориза към кетчупения център, докато целият се "гмурне" в соса.

5. Гответе и бъркайте още 2 минути и ястието е готово.

6. Можете да севирате самостойно, но в оригиналния си вид този ориз се поднася увит в палачинка и с добавка от още кетчуп.

 

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта