Задушен ориз със зеленчуци на тиган по испански
Ориз на тиган с лук, чушки, чесън и подправки.
Оризът за едни е основно, за други - гарнитура. Но испанците го правят по такъв начин, че да накарат дори и почитателите на мръвката да се нахранят сладко-сладко с порция постен ориз със зеленчуци. Тайната е в ароматните подправки и дъха на зеленчуците, а ястието се готви за броени минути. Как се постига магията на ориз по испански показва Миро в канала си Готвене за начинаещи.
Важно е лукът и чушките да се нарежат на много ситно. Дали ще използвате домати от консерва или ще обелите и нарежете пресни домати, зависи от наличността вкъщи. В олио (гледайте видеото, за да чуете съвета на специалиста за количеството мазнина спрямо ориз) се запържват зеленчуците, после се добавя оризът, след него и доматите, а на финала се овкусява с подправки и се налива вода. Готви се до разваряване на зърната с особено внимание да не се пресготви. А на финала се поръсва с пресен лук и се сервира. За да сте сигурни, че ще направите тази манджа безупречно - насладете се на клипа на Миро по-горе.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ