Регистрация

Пържен ориз с пилшеко, яйца и зеленчуци

Пържен ориз с пилшеко, яйца и зеленчуци
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1034

Ориз по китайски с месо, зеленуци и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 20 г корен джинджифил
  • 1 голям или два по-малки моркова
  • 4 стръка пресен лук
  • 250 г пилешко филе
  • 30 г масло
  • 2 яйца
  • 6 с.л. олио
  • 3 с.л. соев сос
  • 100 г замразена грах или грах от консерва
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 200 г ориз + 500 мл вода
  • 1 ч.л. бяло сусамено семе по желание

Начин на приготвяне:

1. Започнете с голямото рязане. Нарежете на ситно лука и морковите, на много ситно - чесъна и джинджифила. Пилешкото месо нарежете на лентички, а пресния лук на тръбички от по 1,5 см.

2. Измийте ориза под течаща вода и го прехвърлете в тенджерка. Залейте с 500 мл студена вода, кипнете и варете докато абсорбира напълно течността.

3. Разбийте яйцата в купичка. На умерен огън разтопете маслото, изсипете яйцата отгоре и бъркайте докато се втвърдят и се оформят на фитилчета и лентички. Извадете в купичка.

4. В същия тиган добавете 1 с.л. олио, увеличете температурата и изсипете месцата. Бъркайте 2 минути докато се запечатат лентите. Извадете и тях.

5. Налейте в тигана останалото олио и запържете на умерен към силен огън чесъна и джинджифила за 1 минута. Добавете лука, гответе още 2-3 минути до леко покафеняване, добавете моркова и гответе няколко минути до омекване.

6. Върнете месото в тигана, залейте със соевия сос, добавете грахта, овусете със сол и пипер и намалете огъня. Гответе 4 минути.

7. Готовия ориз прехвърлете в ястието, увеличете температурата, добавете пресния лук и гответе с разбъркване докато зърната се разделят и се получи пръхкаво блюдо.

8. Поднесете с поръска от сусамово семе по желание и соев сос, ако някой желае да си добави още.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта