Пържено пиле
Пикантни пилешки бутчета.
Необходими продукти:
- 8-10 бр. пилешки крилца или парти бутчета
- 3 скилидки чесън, обелени
- 1 парче (1 см) джинджифил, обелен
- 1 см паста от сушени скариди
- 1 с.л. къри на прах
- 1 ч.л. куркума на прах
- 2 ч.л. чили на прах
- 2 с.л. кафява захар
- 1/2 ч.л. бял пипер
- 3 ч фъстъчено или зеленчуково олио
- 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. В саханче или блендер смелете чесъна, джинджифила, пастата от скариди, кърито на прах, куркумата, чилито, кафявата захар, белия пипер, 3 с.л. олио и сол (може да сложите и лют червен пипер по желание).
2. В купа мариновайте пилешкото, като втриете много хубаво получената паста от подправки и го оставите в хладилника поне за 1 час.
3. Сгорещтете останалото олио в уока на най-силната температура. Изпържете на маслена баня пилешкото до златисто-кафяво за 8-10 мин. на отделни партиди.
4. Поднесете с лют тайландски чили сос.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ