Пиле с глазура от черен оцет
Пържено пиле с подправки.
Необходими продукти:
За пилето:
- 500 г филе от пилешки бутчета, обезкостено и без кожата
- саке
- нарязан чесън или чесън на прах
- бял пипер
- царевично брашно и обикновено брашно
За глазурата:
- черен оризов оцет
- захар
- соев сос
За поднасяне:
- сос тартар
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте месото в саке, чесън на прах и бял пипер за около 1/2 час.
2. Пресейте равни части царевично и обикновено брашно и овкусете хубаво със сол и бял пипер.
3. Докато се маринова пилешкото, пригответе глазурата, като сложите в малка тенджера няколко с.л. черен оцет, около 1 с.л. соев сос и 1 с.л. захар. Добавете малко зеленчуково олио и вода и оставете да къкри до сгъстяване. Внимавайте да не изгори, когато захарта се карамелизира.
4. Междувременно сгорещете олио на умерен огън. За да се сготви месото са нужни около 6-8 мин., затова огънят трябва да е умерен и да не се препече коричката.
5. Оваляйте пилето в брашно и го сложете в горещото олио. Пилето е готово, когато изплува на повърхността и цветът му е златист - около 6 мин. или според дебелината на филетата. Заделете и оставете да престои няколко минути.
6. При поднасяне, полейте пилето с горещата глазура, нарежете и поднесете със сос тартар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ