Пържено пилешко с лук и кашкавал под яйца
Пилешки хапки с кашкавал в яйчена заливка на тиган.
Необходими продукти:
- 1 пилешко филе около 250-300 г
- сол и пипер
- 3 с.л. соев сос
- 1 с.л. терияки сос, ако имате
- 1 едра скилидка чесън или 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. сушени зеленчуци, ако имате
- 2 с.л. олио
- 1 глава червен лук
- 150 г кашкавал, гауда или друго твърдо сирене по желание
- 5 яйца
- листенца свеж магданоз
- още малко олио за готвенето на месцата
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе нарежете на хапки. Прехвърлете в купа, поръсете с черен пипер, сушени зеленчуци и залейте със соевия сос, терияки соса, ако иамте и 2 с.л. олио. Добавете намачкан пресен чесън или чесън на прах. Разбъркайте и оставете настрана да се маринова за 15-20 минути.
2. През това време нарежете червения лук на полумесеци, а кашкавала - на малки кубчета. Магданоза наситнете. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер.
3. Сгорещете 2-3 с.л. олио в тиган и изсипете месцата. Гответе и бъркайте на умерен огън докато побелеят от всички страни. След това добавете лука и гответе още 3-4 минути при периодично мешане.
4. Залейте с яйцата, поръсете кубчетата кашкавал и разбъркайте. Намалете огъня малко под средна степен и сложете капак. Осатвете да се готви 15 минути.
5. Поръсете с магданоза и прехвърлете в чиния. Сервирайте като нарежете на триъгълни парчета като пица.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ