Пържени пуешки хапки с гъби и грах
Пуешко филе на тиган с гарнитура.
Бон Апети
Излъчен на 12.05.2016
Лесни и вкусни пуешки шницели (доколкото кулинарията позволява да наричам друго месо освен телешкото шницел) на тиган готвим днес, като се спираме на пуешко филе, което да запържим до получаването на хрупкава коричка. За гарнитура към манджичката пържим гъби печурки, а към тях добавяме и една консерва грах и малко лук. Преди да извадим зеленчуците от тигана, вкарваме обратно и месото да се поготви в компанията им, за да се обменят още по-добре вкусовете на продуктите. Лора и Стоян използват брашно от гъби за допълнителен аромат, но ако не разполагате с тази рядка съставка, не се притеснявайте да я пропуснете. Все пак ще е добре поне да имате лимонова кора за финал, защото тя наистина носи особена свежест на ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ