Регистрация

Пържени пилешки хапки с панировка

Пържени пилешки хапки с панировка
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1622

Панирано пилешко с хрупкава коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пилешко месо (можете да комбинирате бут и гърди или да използвате само гърди)
  • 3 яйца
  • 2 с.л. картофено нишесте
  • 2 с.л. горчица
  • сол, пипер и риган на вкус
  • олио за пържене на маслена баня
  • сусам и сос за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на дълги тънки парченца, изсипете в купа и обтрийте със сол и пипер.

2. Разбийте яйцата в отделен съд, добавете картофеното нишесте, горчицата и ригана (можете да го замените с мащерка, босилек, сминдух или друга подправка, с която харесвате панирано пилешко)

3. С получената смес залейте месото и разбъркайте. Приберете в хладилник докато дойде време за готвене. Може да прекара дори и 24 часа така.

4. Сгорещете олито и си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия.

5. Хващайте с пръсти месцата и без да махате панировката от тях, пускайте в загрятото олио. Пържете до апетитен златист загар и вадете с решетъчна лъжица.

6. Поднесете поръсени със сусамови семенца, резен лимон, компания от пресни зеленчуци и някакъв сос за потапяне - чеснов, млечен или майонезен.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта