Пържени пилешки хапки с панировка
Панирано пилешко с хрупкава коричка.
Необходими продукти:
- 1 кг пилешко месо (можете да комбинирате бут и гърди или да използвате само гърди)
- 3 яйца
- 2 с.л. картофено нишесте
- 2 с.л. горчица
- сол, пипер и риган на вкус
- олио за пържене на маслена баня
- сусам и сос за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на дълги тънки парченца, изсипете в купа и обтрийте със сол и пипер.
2. Разбийте яйцата в отделен съд, добавете картофеното нишесте, горчицата и ригана (можете да го замените с мащерка, босилек, сминдух или друга подправка, с която харесвате панирано пилешко)
3. С получената смес залейте месото и разбъркайте. Приберете в хладилник докато дойде време за готвене. Може да прекара дори и 24 часа така.
4. Сгорещете олито и си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия.
5. Хващайте с пръсти месцата и без да махате панировката от тях, пускайте в загрятото олио. Пържете до апетитен златист загар и вадете с решетъчна лъжица.
6. Поднесете поръсени със сусамови семенца, резен лимон, компания от пресни зеленчуци и някакъв сос за потапяне - чеснов, млечен или майонезен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ