Панирани пилешки гърди в снакс
Пържени пилешки хапки с панировка и сос.
Панирано пилешко - идеално основно, което се поднася със свежа салата или пък любимото семейно мезе за пред екрана. А защо не и хитра идея да посрещнете гости на по бира, чаша вино или друга напитка, за да хруснете нещо вкусно по време на сладка раздумка. Има лесен и много ефектен начин да направите панирани хапки от пилешки гърди, като мариновате месото и му създадете неустоима коричка. Хитрият трик е хрумка на кулинарите от канала Tasty, които не могат да се оплачат от липса на модерни идеи.
Започваме като овкусяваме мръвките със сол и пипер и правим прорези в гърдите. Как точно - ще разберете от видеото. Не трябва да разрязвате месото докрай. След това четирите парчета пилешки гърди (два комплета) се заливат с мляко, в което се прибавят подправки на вкус - сол, пипер, чесън и лук на прах, фино чили, розмарин. Оставят се да се мариноват за 4 часа.
В чопър се смила пакет чипс или снакс по ваше желание - импровизирайте с люта чушка, паприка (сладка чушка), сирене, копър и сметана, пица или барбекю. Просто помислете кое ще ви допадне най-много или всеки път опитвайте с различен вид. Месото се овалва в смления джънк фууд, застопорява се с шиш или клечка за зъби и се пържи на маслена баня докато хване тъмна и апетитна коричка.
А накрая се поднася с подходящ сос за потапяне - майонезен, чеснов или кетчуп. Идеално мезе от панирани мръвчици за всякакви напитки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ