Пържена бобена салата с масло и лук
Салата с боб, магданоз и червен лук, жарната на тиган.
Необходими продукти:
- 500 грама боб
- 2 глави червен лук
- 1 голяма връзка магданоз
- 1 бучка масло от 125 грама
- вода за варене на боба
- сол на вкус (или солена универсална подправка)
Начин на приготвяне:
1. Сварете боба по традиционния начин – накиснете го от вечерта, изхвърлете водата преди готвене, кипнете го с втора вода, излейте и нея след кипване, сипете трета и варете до олющване на зърната при духване, без да солите по време на термичната обработка.
2. Отцедете сварените бобени зърна от водата. С гевгир става най-лесно и качествено.
3. Нарежете на ситно лука, а маслото сгорещете в тиган.
4. Запържете лука до прозрачност, добавете бобените зърна и пържете при постоянно разбъркване докато не поемат изцяло маслото.
5. На угасен котлон добавете сол или универсална подправка на вкус и наситнения магданоз.
6. Сервирайте като гарнитура или предястие.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ