Бобена салата с риба тон
Лесно | Порции 4
| Видяна: 1407
Риба тон с боб и лук.
Необходими продукти:
- 1 голяма консерва боб (може и домашно сварен - съдържанието на зърната в разварено състояие трябва да е около 600 грама)
- 2 консерви риба тон в собствен сос
- връзка магданоз
- сокът на 1/2 лимон
- 1-2 глави червен лук
- 4 с.л. олио
- сол на вкус
- 2-3 стръка пресен лук, ако имате
Начин на приготвяне:
1. Отцедете бобът от сока на консервата и го прехвърлете в купа.
2. Рибата тон с част от соса на консервата прехвърлете в чиния и намачкайте деликатно с вилица. Залейте бобените зърна със сместа.
3. Червения лук наситнете и запържете съвсем кратко в сгорещеното олио. Добавете в ястието.
4. Нарежете пресния лук и магданоза и ги изсипете в купата.
5. Овкусете с лимоновия сок и при нужда добавете малко сол (рибата и бобът от консерва обикновено са достатъчно солени).
Най-важните съставки
боб, зелен лук, консерва боб, лимон, лимонов сок, магданоз, олио, пресен лук, риба тон, сол, червен лук
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ