Регистрация

Бобена салата с риба тон

Бобена салата с риба тон
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1407

Риба тон с боб и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма консерва боб (може и домашно сварен - съдържанието на зърната в разварено състояие трябва да е около 600 грама)
  • 2 консерви риба тон в собствен сос
  • връзка магданоз
  • сокът на 1/2 лимон
  • 1-2 глави червен лук
  • 4 с.л. олио
  • сол на вкус
  • 2-3 стръка пресен лук, ако имате

Начин на приготвяне:

1. Отцедете бобът от сока на консервата и го прехвърлете в купа.

2. Рибата тон с част от соса на консервата прехвърлете в чиния и намачкайте деликатно с вилица. Залейте бобените зърна със сместа.

3. Червения лук наситнете и запържете съвсем кратко в сгорещеното олио. Добавете в ястието.

4. Нарежете пресния лук и магданоза и ги изсипете в купата.

5. Овкусете с лимоновия сок и при нужда добавете малко сол (рибата и бобът от консерва обикновено са достатъчно солени).

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта