Регистрация

Постен ориз с царевица на фурна

Постен ориз с царевица на фурна
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 8654

Печен ориз на фурна без животински продукти.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тази рецепта ме спасява когато нямам никакво време, за да сготвя основно или гарнитура. Изисква около 10 минути в кухнята и около половин час за печене в зависимост от вида на ориза. Ястието е леко и профирно, а ако не държите на всяка цена да е постно, можете да го направите вместо с олио - с масло.

Необходими продукти:

  • 200 г ориз
  • 1 консерва царевица
  • 3 кубчета бульон от вид по избор
  • 3 ч.ч. вода
  • черен пипер на вкус
  • 60 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Изсипете ориза в голяма цедка или гевгир и го измийте под течаща вода. След това прехвърлете в тавичката за печене.

2. Стоплете водата и разтворете в нея бульончетата. Вместо тях можете да използвате и вегетина или всякакви подобни производни подправки.

3. Залейте ориза с бульона, изсипете мазнината и печете на 200 градуса за около 25 минути. Минете след 15-тата минута, за да видите дали не трябва да се долее още малко вода.

4. На 25-ата минута извадете ориза, изсипете консервата царевица с все соса в него, разбъркайте, заравнете отгоре, полейте с около 50 мл вода и върнете да се допече.

5. Готово е за сервиране! Поднесете като основно или гарнитура. Ако не постите, рендосайте масло докато ястието е още топло - колкото повече масло, толкова по-вкусно става. Не е нужно да разбърквате, за да не развалите фасона на блюдото. Маслото си попива надолу.

Да ви е вкусно!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта