Печена царевица с масло и пармезан
Царевички на грил с масълце и пармезан.
Печената царевица е любима детска следобедна закуска, но и възрастните обичат да си я хапват, защото им навява спомени за детството и лятната ваканция. А особено вкусна е царевица с кочан, попила между зрънцата си разтопено масълце, приятна солчица и защо не и разтопен пармезан или кашкавал, който да придаде малко лукс на това иначе непретенциозно ястие. Кулинарната влогърка Диана Митова-Попова - Диди ни показва нейната версия за печена царевица с пармезанова коричка. Ди я прави без лют пипер, защото я сервира на деца, но ако вие ще посрещате вече пораснали такива, можете да поръсите с люти люспи или да овкусите с кимион, който да придаде типичния барбекю вкус на царевичките. А най-хубавото е, че можете да си ги сготвите на открито върху жаравата или на двора върху скара или на барбекю. Ето как:
Царевиците се поставят на сгорещената плоча и се въртят докато се изпекат хубаво от всички страни. Не е нужно да ги варите преди това - сурово запечени стават по-вкусни. А когато са придобили приятен загар и уханието им се носи из въздуха, си пригответе масло и ги обтрийте обилно. После можете да посолите и овкусите както ви харесва. И докато продължават да са топли, поръсете с настърган пармезан или кашкавал, който да се разтече нежно по вкусните зрънца. А накрая просто си хапнете с удоволствие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ