Пълнен свински врат с домати и кашкавал
Празнично свинско, напълнено с кашкавал и домати.
Необходими продукти:
- 1,5 кг парче свинско месо (врат или друго по избор)
- 1-2 домата
- 200 г кашкавал или друг вид жълто сирене (чедър, едам, гауда)
- 3 скилидки чесън
- парче корен джинджифил (малко)
- черен пипер или пипер меланж
- 3 с.л. соев сос
- 1 с.л. горчица
- 1-2 с.л. лимонов сок
- 4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Смесете соевия сос с горчицата, пипера, намачкания на паста чесън, ситно рендосания джинджифил, лимоновия сок и олиото. Обтрийте с тази смес хубаво свинското, увийте в плик, налейте остатъка от маринатата и приберете в хладилник за една нощ.
2. Кашкавала и домата нарежете съответно на плочки и кръгчета.
3. Поставете месото в голям лист алуминиево фолио и направете прорези през ширината му. В тях сложете по парче домат и кашкавал. Завийте фолиото.
4. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час. След това разгърнете фолиото и допечете за още 15 минути. По желание по време на печенето можете да сложите в отделен съд картофи или зеленчуци за гарнитура.
5. Сервирайте месото топло и цяло, за да порадва окото на хората, които ще го хапват.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ