Регистрация

Пълнен свински врат с домати и кашкавал

Пълнен свински врат с домати и кашкавал
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 3358

Празнично свинско, напълнено с кашкавал и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг парче свинско месо (врат или друго по избор)
  • 1-2 домата
  • 200 г кашкавал или друг вид жълто сирене (чедър, едам, гауда)
  • 3 скилидки чесън
  • парче корен джинджифил (малко)
  • черен пипер или пипер меланж
  • 3 с.л. соев сос
  • 1 с.л. горчица
  • 1-2 с.л. лимонов сок
  • 4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете соевия сос с горчицата, пипера, намачкания на паста чесън, ситно рендосания джинджифил, лимоновия сок и олиото. Обтрийте с тази смес хубаво свинското, увийте в плик, налейте остатъка от маринатата и приберете в хладилник за една нощ.

2. Кашкавала и домата нарежете съответно на плочки и кръгчета.

3. Поставете месото в голям лист алуминиево фолио и направете прорези през ширината му. В тях сложете по парче домат и кашкавал. Завийте фолиото.

4. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час. След това разгърнете фолиото и допечете за още 15 минути. По желание по време на печенето можете да сложите в отделен съд картофи или зеленчуци за гарнитура.

5. Сервирайте месото топло и цяло, за да порадва окото на хората, които ще го хапват.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта