Регистрация

Пълнено агнешко с пролетни зеленчуци



Пълнено агнешко с пролетни зеленчуци
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1526

Пълнено агнешко с билки и пресни зеленини, поднесено върху зелено пролетно ризото.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.04.2017

Вкусно домашно агнешко, направено като в луксозен ресторант готвят Лора и Стоян, за да ни убедят, че красивата и апетитна храна може да бъде направена у дома. За целта обаче трябва основния продукт - агнешко гръб, който да обезкостим и да завием на руло с пресен лук, киселиец и още зелени ароматни листа, които природата през пролетта щедро дарява на събуждане от зимния си сън. Следва да се увият зеленищата в овкусеното с подправки месо и да се изпече на фурна.

А през това време приготвяме гарнитура за агнешко месо като правим зелено ризото с пролетна нотка. Оризът се смесва с ароматно пюре, в което има грах и копър и се надипля с масло и пармезан, за да се превърне в оригинално ризото. Не забравяме и тавичката от печенето на мръвката. Щом извадим рулото, в нея сипваме вино и после деглазираме с масло. Така се получава апетитния сос за заливка.

На финала се сглабя ястието като върху зеленото канапе от ориз се сервира щедър резен агнешко руло, а отгоре се залива с ароматен маслен сос с вино. Вкусна идилия в чиния - гледайте във видеото как се прави.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта