Регистрация

Пълнени пилешки бутчета с месо, яйца и кашкавал

Пълнени пилешки бутчета с месо, яйца и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1422

Пилешки бутчета с плънка от варени яйца и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета (горна с долна част заедно и кожа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО)
  • сол и пипер
  • 2 скилидки чесън
  • 80 г кашкавал, чедър, гауда или друго твърдо жълто сирене по желание
  • няколко маслини или няколко гъби по желание
  • 5 яйца
  • олио за намазняване
  • червен пипер

Начин на приготвяне:

1. Започнете със сложната част. От горната част на бутчето започнете да отлепяте кожата докато я свалите цялата и ненакъсана до чуканчето в долната част на бутчето. След това с един замах на ножа отрежете кожата с долната част на кокала, която ще служи за тапа, за да не изпада плънката. Направете това с всичките бутчета.

2. Сложете 4 от яйцата да се сварят и когато са готови и охладени, ги обелете и запазете цели.

3. Докато яйцата се варят, оберете месото на бутчетата от костта и го наситенете или минете през месомелачка. Нарязано като че ли е по-вкусно.

4. Рендосайте избраното от вас жълто сирене.

5. Смeсете пилешкото месо с едно сурово яйце, подправете със сол и пипер, добавете намачкания чесън, наситнени гъби или маслини по желание и рендосания кашкавал. Замесете.

6. Кожата на бутчетата обърнете с външната страна навън. Сложете по едно цяло варено и обелено яйце и допълнете получените джобчета с месната смес. Фиксирайте с клечки за зъби или зашийте с конец.

7. Поставете в намазана с олио тава, обтрийте със сол и червен пипер кожата отгоре и покапете с малко олио.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути. Следете кожата - щом стане кафеникава и придобие апетитна визия, ястието е готово.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта