Пълнени пилешки бутчета с месо, яйца и кашкавал
Пилешки бутчета с плънка от варени яйца и месо.
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета (горна с долна част заедно и кожа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО)
- сол и пипер
- 2 скилидки чесън
- 80 г кашкавал, чедър, гауда или друго твърдо жълто сирене по желание
- няколко маслини или няколко гъби по желание
- 5 яйца
- олио за намазняване
- червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Започнете със сложната част. От горната част на бутчето започнете да отлепяте кожата докато я свалите цялата и ненакъсана до чуканчето в долната част на бутчето. След това с един замах на ножа отрежете кожата с долната част на кокала, която ще служи за тапа, за да не изпада плънката. Направете това с всичките бутчета.
2. Сложете 4 от яйцата да се сварят и когато са готови и охладени, ги обелете и запазете цели.
3. Докато яйцата се варят, оберете месото на бутчетата от костта и го наситенете или минете през месомелачка. Нарязано като че ли е по-вкусно.
4. Рендосайте избраното от вас жълто сирене.
5. Смeсете пилешкото месо с едно сурово яйце, подправете със сол и пипер, добавете намачкания чесън, наситнени гъби или маслини по желание и рендосания кашкавал. Замесете.
6. Кожата на бутчетата обърнете с външната страна навън. Сложете по едно цяло варено и обелено яйце и допълнете получените джобчета с месната смес. Фиксирайте с клечки за зъби или зашийте с конец.
7. Поставете в намазана с олио тава, обтрийте със сол и червен пипер кожата отгоре и покапете с малко олио.
8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути. Следете кожата - щом стане кафеникава и придобие апетитна визия, ястието е готово.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ