Регистрация

Пилешки бутчета с прясно зеле и сметана

Пилешки бутчета с прясно зеле и сметана
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2079

Печено пилешко със зеле в сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 цели или 12 долни пилешки бутчета
  • 1 малка зелка
  • 200 мл готварска сметана
  • сол и пипер
  • растителна мазнина за готвене
  • чесън на прах
  • суха подправка - риган, копър, мащерка или босилек
  • червен пипер
  • кашкавал, пушено сирене, моцарела или друго сирене по избор (между 80 и 200 грама)

Начин на приготвяне:

1. Пилешките бутчета разделете на горна и долна част, ако са цели. Поръсете със сухи подпрвки на вкус, покапете с растителна мазнина, разбъркайте с ръка и оставете настрана да се овкусят.

2. Зелката измийте и нарежете на 4 кръга. Поставете ги в малка тава възможно най-близо един до друг. С нападалите при рязането листа напълнете луфтовете в тавата между кръгчетата, така че цялото дъно да е застлано със зеле.

3. Поръсете зелето със сол и пипер и залейте със сметната. Отгоре наредете бутчетата и поръсете с рендосано сирене от вид по избор. Покапете с още малко растителна мазнина и поръсете с червен пипер.

4. Увийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути. Разгърнете фолиото и допечете на 180 градуса до обрауването на златиста кожичка на пилешкото.

5. Поднесете с поръска от пресни листенца копър.

 

Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта