Пълнени пилешки бутчета с гъби и лук
Кожа от пилешки бутчета с плънка от месо и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 6 долни пилешки бутчета с кожа
- 200 г гъби
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер
- 1 чушка
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и чесъна, гъбите измийте и нарежете на малки кубчета, същото направете и с чушката.
2. Внимателно свалете кожата на всяко бутче като започнете от горната страна, внимавате да не я скъсате и стигнете долу до кокалчето. Тогава отрежете с остър нож, за да остане кокала като капаче в края на кожата. Идеята е тази кожа да се превърне във вързопче за плънката.
3. Изваденото от кожата месо отделете от парчето кокал, с което е отрязано и наситнете. Поръсете със сол и пипер и оставете настрана.
4. Сгорещете олиото в тиган, добавете лука и чесъна и щом леко се появят златни нюанси, добавете чушката. Гответе докато омекне, добавете гъбите, овкусете със соли пипер и гответе докато водата им изври. Махнете от огъня и добавете наситненото пилешко. Разбъркайте.
5. Напълнете заделената кожа със сместа и на финала подвийте или фиксирайте с клечки за зъби или шиш.
6. Печете така оформените торбички за 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ