Панирани бутчета с мляко и подправки
Хрупкави пилешки бутчета в млечна марината с подправки.
Необходими продукти:
- 2 с.л. сол
- 3 с.л. черен пипер
- 2 с.л. лук на прах
- 2 с.л. чесън на прах
- 3 с.л. червен пипер
- 2 с.л. кимон
- 2 с.л. риган
- лют пипер по желание
- 2 ч.ч. брашно (300 г)
- 8-12 долни пилешки бутчета
- 500 мл мляко
- олио, ако ще пържите
- 2-3 с.л. мед по желание
Начин на приготвяне:
1. Смесете сухите подправки в купа. Бутчетата почистете от остатъчни перушинки и обтрийте с половината от сместа от подправки. Слагайте в купа и отгоре залейте с млякото. Завийте със стреч фолио и приберете в хладилника за минимум час.
2. Останалата смес от подправки разбъркайте с брашното. Решете - можете да изпечете бутчетата, можете и да ги изпържите. В мазнина ще са по-калорични, но стават по хрупкави и вкусни. Ако ще пържите, сгорещете много олио в тенджера - трябва да се готви на маслена баня - т.е. храната да плува и да може да потъне в горещата мазнина. Ако ще печете, застелете си тава с хартия за печене или алуминиево фолио и покапете с олио.
3. Взимайте бутче и без да го оттръсквате от маринатата овалвайте в брашнената смес. След това топвайте бегло в маринатата, събрана на дъното на съда и овалвайте повторно.
4. Пържете до получаването на тъмна златиста коричка или редете в тава. Ако печете - направете го в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути.
5. След изваждане от фурната или след приключване на пърженето можете да покапете бутчетата с мед - стават още по-апетитни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ