Хрупкави пилешки бутчета на фурна
Печени пилешки бутчета с коричка от галета и лимонов сос с чесън.
Необходими продукти:
- 2 кг парти пилешки бутчета
- 200 мл соев сос
- 6 скилидки чесън
- 200-300 г галета (имайте готовност; колкото поеме)
- 2-3 яйца
- 100 г брашно
Начин на приготвяне:
1. Пилешките бутчета почистете от остатъчни перушинки.
2. Сипете соевия сос в купичка, добавете намачкания чесън и оваляйте в тази смес бутчетата. Оставете да се мариноват между няколко часа и ден в хладилника.
3. В една купа си сипете брашното, в друга - галетата, а в трета разбийте яйце. Включете фурната да загрява на максимална температура (около 250 градуса). Застелете си тава с хартия за печене.
4. Овалвайте всяко бутче първо в брашно, после в разбито яйце, след това в галета. Ако желаете можете отново да повторите яйцето и галетата, за да стане коричката по-дебела.
5. Редете в тавата. Щом сте готови, бутнете във фурната и намалете температурата на 180 градуса. Гответе около 30 минути.
6. Разчупете едно бутче и опитайте дали е готово. Поднесете с лимон или сос от изстискан лимон, смесен с чесън и копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ