Пълнени печени чушки с пуешко и ориз
Пълнени печени чушки с пуешка кайма и кафяв ориз и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 сладки чушки (червени, зелени, жълти - по избор)
- зехтин
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- пуешка кайма
- кафяв ориз
- 3/4 ч.ч. моркови
- 2 домата
- 1/2 ч.ч. целина
- кетчуп
- кафява захар
- пилешки бульон
- тъмен соев сос
- сос Уорчестършир
- сол
- пипер
- сирене чедар
Начин на приготвяне:
1. Изрежете капачетата на 4 големи сладки чушки по избор. Извадете семената и заделете. Загрейте предварително фурната на 200°С.
2. Сотирайте 1 средна глава лук, едро нарязан, с 2 скилидки счукан чесън в 5 ч.л. зехтин.
3. Прибавете 3/4 ч.ч. едро нарязани моркови, 1/2 ч.ч. нарязана на кубчета целина, 1 ч.ч. царевични зърна, 2 средни домата, нарязани на кубчета и овкусете със сол и пипер. Гответе до омекване на зеленчуците. Можете да прибавите още зехтин, ако е прекалено сухо.
4. Прибавете 250 г пуешка кайма. Смесете хубаво със зеленчуците, покрийте съда и гответе около 15 мин. или докато месото покафенее.
5. Сега можете да добавите още подправки. Прибавете 1 кубче пилешки бульон, 2 ч.л. сос Уорчестършир, 2 ч.л. тъмен соев сос, още сол и пипер, 3 ч.л. доматен кетчуп, 1 ч.л. кафява захар. Разбъркайте хубаво. Прибавете 1 ч.ч. настърган чедар.
6. Опитайте на вкус и доовкусете, ако е необходимо. Накрая прибавете 1.5 ч.ч. сварен кафяв ориз. Разбъркайте хубаво.
7. Напълнете чушките със сместа и сложете в тавичка за печене. Поръсете със зехтин. Покрийте ястието с алуминиево фолио. Печете 30-45 мин.
8. Свалете фолиото и поръсете с още чедар всяка чушка.
9. Върнете във фурната докато се разтопи сиренето.
10. Поднесете направо от фурната.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ