Пълнени палачинки с пилешко, ориз и лук
Вързопчета от палачинки със солена плънка.
Необходими продукти:
- направете си палачинки по тази рецепта или си купете готови (което не ви съветваме, защото повечето варинти съдържат вредни добавки и мазнини)
- 1 голяма глава лук
- 2 пилешки бутчета
- 2-3 с.л. олио
- 2 зърна бахар, 1 дафинов лист, вода, обелките от лука, обелки от моркови, стебла магданоз - все остатъци от зеленчуци, които могат да влязат в направата на хубав домашен бульон, който да използвате за друго готвене
- 80 г ориз
- 3 яйца
- 3-4 с.л. майонеза (можете да си направите по тази рецепта за домашна майонеза)
- сол и пипер на вкус
- 3-4 кисели краставички или каперси по желание
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешките бутчета в тенджера, залейте с вода и кипнете. Отпенете и добавете обрезки от зеленчуци, люспи от лук и бахар и/или дафинов лист. Варете 40 минути на умерен огън докато месото се развари хубаво. Не овкусявайте със сол и пипер. Извадете бутчетата и оставете да се охладят, а бульона прецедете и си запазете за друго готвене. Можете да овкусите със сол и пипер и да пийвате директно или да превърнете в апетитна супа. Охладеното пилешко месо почистете от кости и жили и нарежете на ситни парченца.
2. Докато пилето се вари измийте ориза и залейте с 250 г вода. Кипнете и варете до готовност.
3. Сварете и яйцата. Наситнете лука и го запържете в олиото.
4. Докато всичко това се готви, можете да си направите домашни палачинки.
5. Наситнете киселите краставички и изсипете в купа. Рендосайте сварените яйца при тях. Когато оризът е готов, добавете го към тези продукти. Изсипете при тях и запържения лук. След това и пилешкото. Овкусете със сол и пипер. Залейте с майонезата и разбъркайте.
6. Разпределете плънката в готовите палачинки като сложите на правоъгълник в центъра. След това завийте четирите краища към средата и поставете готовото вързопче в чиния с прехлупването надолу.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ