Пълнени картофи с шунка, кашкавал и майонеза
Картофени кошнички с колбас и кашкавал в майонезен сос.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 200 г шунка или друг колбас по избор
- 2-3 с.л. майонеза
- 80 г кашкавал
- копър
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Картофите сварете до омекване. Обелете и разполовете на лодки.
2. Шунката нарежете на кубчета, кашкавала рендосайте.
3. С чаена лъжичка внимателно изгребете част от сърцевината на картофите и я прехвърлете в купа. Намачкайте с майонезата на едро пюре.
4. Добавете в пюрето 2/3 от кашкавала и целия колбас. Овкусете със сол и пипер. Разбъркайте и с получената смес напълнете картофените кошнички.
5. Подредете в тава и поръсете с по малко кашкавал отгоре.
6. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
7. След изваждане поръсете с наситнен пресен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ