Регистрация

Картофени хапки със сметана и пармезан



Картофени хапки със сметана и пармезан
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 1589

Кошнички от пресни картофи с плънка от каперси, лук и сметана и пармезанова коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 31.05.2017

Вкусни картофки, които приканват бирата сама да се отвори презентират Лора и Стоян като се спират на варианта с малките пресни картофчета, защото са по-меки и лесни за готвене, а бейби видът им ги превръща в съвършен шаблон за ордьовър на хапки или мезе, което се грабва с два пръста.

Картофите се обелват, измиват, разполовяват и кипват в подсолена вода за около 5 минути. След това се вадят, отцеждат и смесват с масло и подправки. После се нареждат с разреза надолу в тава, засталана с хартия за печене и влизат за готвене във фурната за 20 минути. Следва да се издълбае сърцевината с малка лъжичка и да се смеси с наситнени каперси, подправки, сметана, див лук и пармезан. После се пълнят картофените кошнички с ароматната смес, поръсват се с още пармезан и се запичат за 10 минути. А след това са готови за хапване, като е добре да се възползвате от тях докато са топли.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта