Картофени хапки със сметана и пармезан
Кошнички от пресни картофи с плънка от каперси, лук и сметана и пармезанова коричка.
Бон Апети
Излъчен на 31.05.2017
Вкусни картофки, които приканват бирата сама да се отвори презентират Лора и Стоян като се спират на варианта с малките пресни картофчета, защото са по-меки и лесни за готвене, а бейби видът им ги превръща в съвършен шаблон за ордьовър на хапки или мезе, което се грабва с два пръста.
Картофите се обелват, измиват, разполовяват и кипват в подсолена вода за около 5 минути. След това се вадят, отцеждат и смесват с масло и подправки. После се нареждат с разреза надолу в тава, засталана с хартия за печене и влизат за готвене във фурната за 20 минути. Следва да се издълбае сърцевината с малка лъжичка и да се смеси с наситнени каперси, подправки, сметана, див лук и пармезан. После се пълнят картофените кошнички с ароматната смес, поръсват се с още пармезан и се запичат за 10 минути. А след това са готови за хапване, като е добре да се възползвате от тях докато са топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ