Регистрация

Лодки от картофи с пилешко, лук и кашкавал

Лодки от картофи с пилешко, лук и кашкавал
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1259

Пълнени картофи с месо, зеленчуци и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи картофа
  • 6 ч.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1/2 червена сладка чушка
  • 2-3 скилидки чесън
  • 250 г пилешко филе
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • щипка индийско орехче по желание
  • листата на няколко стръка магданоз
  • 50-60 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Картофите измийте добре и надупчете всеки на 7-8 места с вилица. Покапете с по 1 ч.л. зехтин за готвене, увийте във фолио и печете на 180 градуса във фурната за 1 час.

2. През това време нарежете на ситни парченца пилешкото месо, на малки кубчета чушката, наситнете лука, чесъна и листата магданоз. Рендосайте кашкавала.

3. Запържете лука за две минути в сгорещеното олио, добавете чесъна и чушката, намалете котлона и гответе още 3 минути. Следва да прибавите пилешкото, да овкусите със сол, пипер и индийско орехче и да готвите до побеляване на мръвките.

4. Готовите картофи разрежете на две лодки през средата. Оставете с ципата - по-красиво и по-вкусно е. С чаена лъжичка изгребете част от сърцевината на картофите и наситнете в тигана със запръжаката. Подгрейте и добавете магданоза.

5. Разпределете плънката в картофените лодки, които предварително сте поставили в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре разпределете рендосания кашкавал.

6. Печете 18-20 минути на 200 градуса. Щом кашкавалът се превърне в апетитна коричка, значи е готово за вадене.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта